EN La Palma wordt heel vaak liefkozend ‘ La Isla Bonita’ genoemd, wat betekent ‘het mooie eiland’. En dat is het absoluut. Als je La Palma eenmaal ontdekt hebt, kom je zeker vaker naar dit prachtige eiland.

Met name aan de westkant van het eiland zijn de mooiste en gezelligste stranden, waar je het zonnebaden kunt afwisselen met een koel drankje op het terras dat aan het strand grenst.Uit eten gaan of op een terras wat drinken is hier nog een genoegen. De terrassen zijn talrijk en gezellig, met vaak een prachtig uitzicht over zee.  De prijzen een stuk lager dan in Nederland, de keuken goed en de wijn jong en verrassend lekker.

Neem ook een kijkje bij de La Palma startpagina.

 

Ervaar het steilste eiland ter wereld

over1La Palma is het vijfde eiland in grootte van de Canarische Eilanden, alleen La Gomera en El Hierro zijn kleiner. Van noord naar zuid is de grootste afstand 46 km. en van oost naar west 28 km. Eigenlijk is het meest opvallend aan La Palma, de hoogte. Met 2426 meter is Roque de los Muchachos het hoogste punt van het eiland en dit is voor een zo klein eiland gigantisch! La Palma is niet voor niets het steilste eiland ter wereld.

 

Ontdek de flora op het Groene Eiland

Dat La Palma ‘ La Isla Bonita’ wordt genoemd wist je al. Maar weet je ook dat de Spanjaarden het ook wel ‘ La Isla Verde’ noemen? Dat komt omdat La Palma een rijke beplanting heeft met meer dan 700 verschillende plant- en boomsoorten. Dat is al heel bijzonder, maar nog bijzonderder is dat 70 soorten daarvan uniek voor dit eiland zijn en nergens anders op de wereld voorkomen.

 

Bezoek de grootste erosiekrater ter wereld

over3Midden in het breedste deel van La Palma bevindt zich de Caldera de Taburiente, de grootste erosiekrater van de wereld. Hij heeft een doorsnede van maar liefst 9 km en een maximale diepte van 2000 meter. Het is een bijzonder gebied waar je geweldige wandelingen kunt maken. Meer informatie over wandelen in de Caldera, kunnen wij je verstrekken als je dat wilt.

 

Bezoek de hoofdstad

over4Santa Cruz is de hoofdstad van La Palma en is prachtig gelegen tegen de hellingen van de kust, vlakbij het vliegveld. Wanneer je het centrum inwandelt, raak je betoverd door de vele smalle, stille straatjes, binnenplaatsjes en gezellige pleintjes. Het belangrijkste plein is de ‘Plaza de Espaňa’, waaraan zich het gemeentehuis en de kerk ‘El Salvador’ bevinden. Beide gebouwen stammen uit de 16e eeuw. Boven de stad ligt de kerk van de beschermheilige van het eiland, ‘Nuestra Señora de las Nieves’. In Santa Cruz vind je banken, een postkantoor én veel winkels. Ook zijn er goede restaurants en veel cafés met gezellige terrasjes.

 

Ga naar de markt

over5In Santa Cruz de La Palma en Los Llanos de Aridane zijn overdekte markten te vinden, waar je groente, fruit, vlees en vis kunt kopen . De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 14.00 uur. Boerenmarkten zijn er in het dorp Mazo aan de oostkant en in Punta Gorda in het noordwesten. Op deze markten kun niet alleen fruit en groenten kopen, maar ook bijvoorbeeld volkorenbrood, honing, wijn en geitenkaas. De openingstijden zijn op zaterdag van 15.00 tot 20.00 uur en op zondag van 08.00 tot 13.00 uur.

 

Geniet van zon en strand

over6DHoewel La Palma vooral bekendheid geniet als wandeleiland, kun je op het eiland ook heerlijk zonnebaden en zwemmen. De mooiste stranden liggen aan de westkust, zoals het strand in Puerto Naos, of iets zuidelijker het mooie Charco Verde, maar ook het in Puerto de Tazacorte is gezellig. Wil je liever niet in de soms wat onstuimige branding zwemmen, dan kun je heel goed terecht in één van de twee zeezwembaden: Charco Azul, vlakbij San Andrés ten noorden van Santa Cruz of in La Fajana, vlak onder het meest noordelijke dorpje Barlovento.

 

Kom lekker eten

over7

Op de Canarische Eilanden kun je genieten van de eenvoudige Spaanse keuken. Zoals het een eiland betaamt worden er veel visgerechten aangeboden maar ook vlees is volop verkrijgbaar. Meestal worden bij uw gerecht kleine in zeezout gekookte Canarische aardappels geserveerd.
Enkele gerechten die de moeite waard zijn om uit te proberen: een stoofpot van zoute vis (Sancocho), aardappeltjes (Papas Arragudas) en een superzoet nagerecht met honing, rum en amandelen (Bienmesabe).

 

Het landschap op La Palma

over8Het landschap op La Palma is uniek en groots en nodigt uit tot wandelen en tochten maken.  Maar je kunt ook lekker luieren, bijvoorbeeld op één van de rustige lavastranden, midden in het bos of op een bankje bij een prachtig uitzichtpunt.